maanantai 27. maaliskuuta 2017

Sporttikortti +68 laajentaa tarjontaa eläkeikäisille

Kymmenen vuotta sitten tein ehdotuksen maksuttomista uimahalli- ja kuntosalipalveluista 70 vuotta täyttäneille. Kaupungin silloinen johto vastusti esitystä, perustellen sitä eläkeläisten hyvillä tuloilla. En kuitenkaan antanut periksi ja apuun tuli Martti Merra, näin teimme päätöksen maksuttomasta kortista.

Heti seuraavana vuonna alensimme kortin ikärajaa 68-vuotiaille. Ymmärsimme nopeasti, etteivät kaupungin omat tilat riitä ja kun samaan aikaan yksityiset salit olivat päiväsaikaan lähes tyhjillään, päätimme ostaa palveluita yksityisiltä kuntosaleilta. Myöhemmin kortin palveluihin on lisätty paljon erilaisia mahdollisuuksia, kuten ilmainen saaristokuljetus. Vuonna 2007 kortin lunasti 5301 espoolaista ja vuonna 2015 kortteja lunastettiin jo 14 242, sekä kirjattiin 150 000 uimahallikäyntiä.

Väestön ikääntyminen tuolisää paineita kortin palveluille, mieluusti näkisin myös kulttuuripalvelut yhdistettynä tarjontaan.

Tänä vuonna olen tehnyt raha-asia-aloitteen, jotta eläkeläisten ateriamaksujen kohtuuton hinnankorotus voitaisiin estää. Minusta kaikille eläkepäätöksen saaneille pitää tarjota mahdollisuus ruokailla tuetulla hinnalla. Terveellinen ravinto yhdistettynä riittävään liikuntaan antaa terveyttä ja pitkää ikää ja samalla vältetään tai ainakin lykätään laitoshoitoon siirtymistä. Yhdessä saleilla harjoittelu tai yhteinen ruokailu ovat parasta lääkettä myös yksinäisyyteen.

Markku Sistonen 
kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja
liikuntapalvelupäällikkö
Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n puheenjohtajaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäsenkirje 2/24 sivu 1